Eén verschrikkelijk goede reden om 6trips te starten

We hadden een niet al te kidsproof hotel, niet met babyfoon afstand naar zwembad en/of restaurant, dus het kwam erop neer dat of ik of mijn man op de (donkere) hotelkamer moest blijven als de kinderen in bed lagen. Gevolg: om de dag kon één van ons gedurende 2 uur naar het strand om een boekje te lezen. Om de dag 2 uur vrije tijd. Ja, je leest het goed. Niemand had mij inderdaad verteld dat dat het gevolg was van op vakantie gaan met (kleine) kinderen. 

Met die vakantie is het niet meer goed gekomen. Dat dit 100% te maken had met de door ons gekozen accomodatie én dat ook dit slechts een fase was, daar kwam ik pas later achter. 

Waarom dan die keuze voor dat hotel en voor Kaapverdië? We wilden in maart naar de zon, niet te ver vliegen en geen tijdsverschil. Toen een resort de enige optie was op Kaapverdië, ontstond er al enige twijfel, maar uiteindelijk heb ik me toch laten overtuigen door de reisagent, die zei dat het superkindvriendelijk was en dat die accommodatie ontzettend goede reviews had. Zelf heb ik natuurlijk ook nog even de reviews gecheckt, en inderdaad, deze accommodatie kreeg gemiddeld een 9,0 op diverse review sites. 

Toch was de keuze voor ons op dat moment niet top, en dat irriteerde me mateloos. Kindvriendelijk hoezo? Ja, er was een kidsclub, maar onze peuter van 2,5 was daar nog te jong voor en wilde daar bovendien absoluut niet alleen achter blijven. En van het optreden van de reuzeschildpad had ze een jaar later nog steeds nachtmerries. We moesten minstens 200 m lopen om een flesje op te warmen, en zoals gezegd bevond de kamer zich niet in babyfoon afstand van zowel restaurant als strand. Als er al zoiets bestaat als 'oudervriendelijk' dan was ook dat ver te zoeken in het resort: een massale vreetschuur als restaurant en geen normale wijn te krijgen; nogal essentieel op vakantie voor bourgondiërs zoals wij. 

Vanaf toen ben ik me als een bezetene gaan focussen op kleinschalige (nooit meer in zo'n massaal resort) adresjes die voldeden aan onze criteria. Maar nog steeds was het moeilijk zoeken, omdat de criteria veranderen met de leeftijd van je kinderen, blogs/ sites vaak moeilijk doorzoekbaar zijn en omdat de reviews blijkbaar nietszeggend zijn als je niet weet wie die review geschreven heeft. 

Toen bedacht ik: waarom ga ik niet zelf al die families helpen die dit probleem ook ervaren? Iedereen vraagt me altijd al waar ze op vakantie moeten gaan, en ook heb ik genoeg vriendinnen viavia die in het buitenland wonen en ook altijd graag hun goeie tips willen delen.

Zo ontstond het idee van een family travel assistant door middel van een via via expert netwerk. Met de nadruk op via via, kleinschalig en kinderen. De naam 6trips komt voort uit het feit dat je in 6 connecties de hele wereld kent ('in 6 degrees of separation'), en we natuurlijk het liefst 6 trips per jaar aanbieden aan onze klanten. Met een beetje ambitie is niks mis toch:-)!